sv en

Debatt

Yvonne Sundbom Korpi: Lite funderingar i sommarvärmen

Debattklimatet har hårdnat här hemma, precis som i vår omvärld. Det verkar tendera till att bli helt respektlöst mellan varven.

Just nu under rådande sommarvärme letar alla partier efter ”viliga” kandidater till höstens val. Har förstått att det inte är så lätt att få folk att ställa upp, men det har aldrig varit nog så viktigt.

Hoppas på unga kandidater

För att samhället ska fungera måste det finnas intresserade, engagerade, pålästa människor i alla åldrar, kvinnor och män från hela Åland. Det är särskilt glädjande att se att det finns unga människor som brinner för olika frågor. Vi får hoppas att de ställer upp, de behövs!

Wille Valve. Rip ur Ålandstidningen 8 juli 2023.

För min egen del kan jag omfatta allt vad som sker i förbättringssyfte bland annat gällande barn, skola, psykiskt mående, äldreomsorg, goda kommunikationer inom samt till och från Åland. Vad som dock är jätteviktigt, för att ovanstående ska fungera bra, är utvecklandet av självstyrelsen och bevarandet av det svenska språket.

Välbevarad hemlighet

Moderaternas ordförande Wille Valve säger i Ålandstidningen den 8 juli att de är det enda partiet, tillsammans med Ålands Framtid att föra den viktiga frågan vidare. Det är nog en väl bevarad hemlighet då vi inte sett eller hört något konkret från moderat håll gällande utvecklingsarbete inom självstyrelsen.

Inte från så många andra partier heller för den delen. Ålands Framtid har tydligast drivit den frågan.

En god relation, med kontakter, och en saklig dialog med Finland behövs för att vi tillsammans ska nå resultat och framgång. Vi behöver varandra.

Samarbete för Åland bästa

Taxfreen är mycket viktig för oss på Åland, men skatteundantaget måste göras mer osynligt, lättskött och hanterbart, framförallt för våra företagare. Även om det nu har börjat röra på sig åt rätt håll, och flera partier engagerar sig i frågan, så har denna problematik funnits väldigt länge, och poppar nu upp som en valfråga.

Säger som Andreas Kanborg i gästledaren Ålandstidningen den 10 juli:
”Släpp stoltheten och börja samarbeta för Ålands bästa”.

Se framförallt till att ivern och ambitionen håller i sig, inte bara före valet, utan även efter, så att konkreta resultat kan uppvisas under de kommande fyra åren.

Yvonne Sundbom Korpi (ÅF)

Tillbaka