sv en

Yvonne Sundbom Korpi

Yvonne Sundbom Korpi

Yvonne Sundbom Korpi

Fullmäktigeledamot

”På gång igen till både lagtinget och kommunen!”

NAMN: Yvonne Sundbom Korpi

ÅLDER: 67 

KOMMUN: Lemland

FAMILJ: Man och tre vuxna barn med familjer, samt lite husdjur. 

GÖR: Administrerar tre företag inom familjen 

INTRESSEN: Dans, zumba och promenader, samt socialt umgänge 

EGENSKAPER: Öppen och positiv, trivs med livet 

FRÅGOR JAG VILL DRIVA: Uppdateringen av självstyrelselagen måste bli klar denna period. Svenska språket behöver vi stå upp för ännu mer, likaså förenklingen av skattegränsen. Våra butiker, kaféer, restauranger och hotell, är en förutsättning för att staden och människorna tillsammans blomstrar och mår bra. Jag vill att mandatperioderna för en lagtingsledamot ska begränsas till max 8 år, något Ålands Framtid drivit tidigare men aldrig fått gehör för. Efter de åren ska ledamoten ut i arbetslivet/eller verkliga livet, för att sedan åter kunna ställa upp i lagtingsvalet. Detta är för ålänningarnas och Ålands bästa, så att det inte enbart som nu blir en trygghets- och bekvämlighetslön, som är skattebetalarens pengar! 

FRÅGOR JAG VILL DRIVA KOMMUNALT: Gång-och cykelvägen till Järsö, min hjärtefråga sedan länge, behöver besannas. Även ett äldre/seniorboende på Järsö, behöver äntligen förverkligas på tomten bredvid daghemmet Saltkråkan. Avloppsfrågan till Flaka–Västeränga ligger fortfarande olöst, gäller att hitta lösningar tillsammans med markägarna. Från att tidigare suttit i Lemlands fullmäktige, vet jag att de försöker göra det bästa för sina invånare/även om behovet av utveckling alltid finns. Av den anledningen anser jag att Järsö/Nåtöområdet fortsättningsvis ska tillhöra Lemland. Jag trivs i kommunen och det vill jag att du också ska göra. 

ÄR ÅLANDS FRAMTID FÖR MIG: Som inflyttad vet jag att självstyrelsen och en revidering av den, tillsammans med svenska språket är grundbulten för att vi ska ha det bra, och att vi i möjligaste mån ska får bestämma över oss själva. Har sett genom åren att det endast har varit Ålands Framtid som drivit på frågan. Vi vet bäst vad som är bra för oss, precis som en förälder, vet vad som är bäst för sitt barn! 

MIN VISION FÖR ÅLAND: Det är att vårt vackra och underbara Åland med sina alla öar, ska ha bästa förutsättningar och möjligheter, så att både stad, landsbygd och skärgård, samt människorna ska leva och blomstra! 

KONTAKT
Tel: +358 40 7277444
E-post: [email protected] 

Tillbaka