sv en

Debatt

Gör ÅMHM skillnad på privata och offentliga?

Enligt uppgifter i media har Mariehamns hamn Ab bedrivit pålningsarbete i undervattensmiljö utan att ha tillstånd för det. Boende i närheten av Västerhamn uppmärksammade Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) på detta.

Trots att ÅMHM konstaterar att stadens hamnbolag mycket riktigt bryter mot gällande regelverk vidtar myndigheten inga åtgärder med motiveringen att färjetrafiken har ännu större inverkan på vattenmiljön än pålningen.

Hamnbolaget anser i sin tur att tillståndsvillkoret är oskäligt. Och med detta är ärendet avslutat.

Förening fick nobben

Ålands Framtid tycker att det är upprörande att det kan få gå till på det sättet då ÅMHM kan vara rätt tuffa att regler och paragrafer ska följas av privata företagare och organisationer.

Men då ett offentligt bolag, utan tillstånd, med öppna ögon bryter mot regelverket är det tydligen helt ok. Snacka om att sila mygg och svälja elefanter.

Korrupt göra skillnad

Är det så illa och korrupt att ÅMHM gör skillnad på om verksamheten är privat eller offentlig? I så fall är det illa. Mycket illa. Handläggningen av ärendet rörande Mariehamns hamn Ab späder på misstroendet mot den redan hårt kritiserade tillståndsmyndigheten.

ÅLANDS FRAMTID

PIA ERIKSSON
JENNY SINDÉN
PELLE HÄGGLUND
SAM KNATTE PALÉN
OVE ANDERSSON
ROLF GRANLUND

Tillbaka