sv en

Peggy Eriksson

Peggy Eriksson

Peggy Eriksson

Fullmäktigeledamot

”Stå upp för rätten till vårt svenska språk och Ålands självbestämmande”

NAMN: Peggy Eriksson.

ÅLDER: 57.

KOMMUN: Jomala.

FAMILJ: Man och fyra vuxna barn.

GÖR: Arbetar med socialförsäkring.

INTRESSEN: Motionera, böcker och resor.

EGENSKAPER: Tålmodig, eftertänksam och envis.

FRÅGOR JAG VILL DRIVA INTERNATIONELLT: Jag vill driva vår rätt till att alltid kunna tala svenska, lyfta Ålands rätt att utvecklas som autonomi och vara tydlig med att vår demilitarisering står fast enligt alla internationella avtal. Vi behöver ha utomordentliga kontakter både till Sverige, Finland och till EU. Jag har goda kontakter till EU-partiet European Free Alliance både som medlem och viceordförande.

FRÅGOR JAG VILL DRIVA KOMMUNALT: Äldreomsorg är prioriterad för mej där jag ser både demensvården och välfärdteknik som viktiga inslag. Jag vill arbeta föra att förbättra ungdomars psykiska hälsa. Vi följer med forskning och driver på frågor om både mobilfri undervisningsmiljö och rekommenderad skärmtid och stärka stödet i skolan med talterapeuter.

ÄR ÅLANDS FRAMTID FÖR MIG: Det enda partiet som står upp för vår autonomin och är en pådrivande kraft vad gäller vår rätt att prata svenska och är tydlig med att vår demilitarisering står fast. Vi vill att ålänningar, kommunerna och Åland själva skall få bestämma över sin framtid.

VISION FÖR ÅLAND: Åland skall vara ett exempel för fred där vi själva har rätten att avgöra hur vi vill utvecklas.

KONTAKT
Tel: 040 7195 873
E-post: [email protected]

Tillbaka