sv en

Linda Jansson

Linda Jansson

Linda Jansson

Kommunstyrelseledamot

”Stärk föräldraskapet, värna barns och ungas hälsa”

NAMN: Linda Jansson

ÅLDER: Född 1975

KOMMUN: Jomala

FAMILJ: Gift med Christian och har tillsammans fyra barn, två vuxna och två tonåringar

GÖR: Utbildad primärskötare och närvårdare med inriktning barn och ungdom, har arbetat inom äldre-och barnomsorgen i 20 år och jobbar nu som elevassistent på högstadiet.

INTRESSEN: Samhällsfrågor, främst barn och ungdomars psykiska och fysiska hälsa. Brinner också för vård- och miljöfrågor. Älskar den åländska naturen, min familj, stugan i Lumparland och min trädgård. Som återhämtning plockar jag gärna svamp och bär, pysslar och tränar.

EGENSKAPER: Öppen, pratsam och glad, inte rädd för att uttrycka min åsikt, lyssnar också gärna och lär av andra. Förståelse för alla människors värde. Vill ta hand om andra och göra livet meningsfullt för alla. Alltid tyckt att Åland är världens bästa plats.

FRÅGOR JAG VILL DRIVA:  Stärka föräldraskapet i att till exempel sätta tydliga gränser. Barn och ungas psykiska och fysiska hälsa. Främja spontan rörelse och minska stillasittandet vid skärm. Öka daghemmens och skolans ställning och betydelse i samhället. Ompröva den nya lagen om subjektiv rätt till heltidsplats på våra daghem. Stärka ungdomars kunskap med en ny bok om självstyrelsen. Positiv till havsbaserad vindkraft, solparker och produktion av vätgas. Med utökat självbestämmande kan vi göra kloka val för framtiden som värnar om miljön och människan på Åland.

FRÅGOR JAG TÄNKER DRIVA KOMMUNALT: Barnomsorgen och skolan ska ha tillräckliga resurser och funktionella lokaler. Barnomsorgen ska utgå från barnets behov. Jag vill säkra tillgången på barnskötare i kommunen och införa samma högre lönenivå som finns i t ex Finström. Kommungränsöverskridande samarbete kring ungdomsgårdar. Stärka alla Jomalabors fysiska aktivitet genom olika hälsofrämjande åtgärder. Jomala ska fortsatt vara en kommun som är attraktiv att bo i.

ÄR ÅLANDS FRAMTID FÖR MIG: Värnar om ålänningars självbestämmande, demilitarisering och självstyre. Vi bor på en unik plats med unika möjligheter! Ålands Framtid står alltid upp för våra egna lösningar och bedriver en uppriktig politik. Ökat självbestämmande garanterar också vårt svenska språk. Det ska alltid gå att göra sig förstådd på svenska i kontakt med myndigheter.

KONTAKT
E-post:  [email protected]
Messenger: Linda Jansson

Tillbaka