sv en

Våra politiker

Linda Jansson

Linda Jansson

Sekreterare

ÅLDER: Född -75

FAMILJ: Gift med Christian och har tillsammans fyra barn (två vuxna och två tonåringar).

GÖR: Utbildad primärskötare och närvårdare med inriktning på barn och ungdom, har arbetat inom äldre- och barnomsorgen och jobbar för tillfället som elevassistent inom högstadiet.

INTRESSEN: Samhällsfrågor, främst ungas psykiska och fysiska hälsa, Brinner också för miljöfrågor. Älskar den åländska naturen, min familj och min egen trädgård. Plockar gärna bär och svamp. Träning och stugliv. 

OM MIG: Öppen och glad, inte rädd för att uttrycka min åsikt, lyssnar också gärna och lär av andra. Förståelse för alla människors värde. Vill ta hand om andra och göra livet meningsfullt för alla. Alltid tyckt att Åland är jordens bästa ställe att bo på.

VIKTIGA FRÅGOR FÖR MIG: Stärka föräldraskapet i att sätta tydliga gränser. Barn och ungas psykiska och fysiska hälsa. Främja rörelse och minska stillasittandet vid skärm. Öka daghemmens och skolans ställning och betydelse i samhället. Jag vill medverka till att göra Åland till ett modernt, hållbart och intressant samhälle. Med utökat självbestämmande kan vi göra kloka val för framtiden som värnar om miljön och att Åland ligger i framkant för att uppnå klimatmålen.

ÅLANDS FRAMTID FÖR MIG: Värnar om ålänningars självbestämmande. Vi bor på en unik plats med unika möjligheter! Ålands Framtid står alltid upp för våra egna lösningar. Ökat självbestämmande garanterar också vårt svenska språk. Det ska alltid gå att göra sig förstådd på svenska i kontakt med myndigheter.

Tillbaka