sv en

Debatt

Kommunreformen har havererat

Efter ett otal grundstötningar har nu regeringens kommunreform havererat.

Det står klart efter att även regeringens arbetsgrupp för att hitta trafiklösningar inom den sammanslagna skärgårdskommunen kastar in handduken.

Enligt arbetsgruppen är det problematiskt att ta fram interna trafiklösningar innan kommunerna kommit längre i sitt arbete om ett samgående. I klartext betyder det att gruppen, bestående av bl a kommunminister Nina Fellman (S), trafikminister Mika Nordberg (MSÅ) och utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) inte har några trafiklösningar.

Sur prestigeförlust

För några veckor sedan meddelade kommunminister Nina Fellman (S) och näringsminister Camilla Gunell (S) att tidsplanen för kommunreformen skjuts upp. Motivering är att nuvarande tidtabell inte är realistisk.

Det här är givetvis en otroligt sur politiskt prestigeförlust för regeringspartierna och särskilt de största pådrivarna Socialdemokraterna.

Jättelikt politiskt fiasko

Med tanke på de hutlösa belopp skattemedel – exakta summor vägrar regeringen uppge – och resurser som lagts ned på utredningsarbete lär det krävas en hel kennel av politiska pudlar för att rädda regeringens anseende i mandatperiodens, tillsammans med kortrutten, största fiasko.

Lyssna till folket och företagen

Till skillnad från sittande regering går Ålands Framtid till val på ”Lyhörd politik”.

Vi  kommer att lyssna till folket och företagen för att göra de rätta investeringarna, de rätta reformerna och de aktiva näringspolitiska åtgärderna i syfte att skapa ekonomiskt tillväxt för att säkra vår välfärd inom omsorg, sjukvård och skola.

ÅLANDS FRAMTID

Tillbaka