sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Anders Eriksson fick överraskande tack för sin insats i Nordiska rådet

Ålands Framtid 15.12.2022

I måndags dök två av Anders Erikssons tidigare medarbetare vid Nordiska rådet upp på Åland för att avtacka honom för hans mångåriga insats för det nordiska samarbetet.
Måste erkänna att jag blev så rörd så underläppen började darra, säger Eriksson.

Då Centern i början av november valde att peta Anders Eriksson från Ålands delegation i Nordiska rådet innehade han bland annat det hedervärda uppdraget som ordförande i rådets utskott för tillväxt och utveckling. Det blev ett abrupt, om inte helt oväntat, slut på Erikssons framgångsrika arbete inom det nordiska samarbetet.

Trotsade snöstormen

Någon officiell avtackning blev det aldrig. Därför kom det som en extra stor överraskning då två av Anders Erikssons tidigare medarbetare vid Nordiska rådets sekretariat i måndags dök upp på Åland för att säga tack. De som trotsade snöstormen var Claes Håkansson, senior rådgivare vid Nordiska ministerrådet, och Johan Sjölinger, koordinator vid Nordiska rådets sekretariat.

Johan Sjölinder och Claes Håkansson från Nordiska rådets sekretariat trotsade snöstormen och kom till Åland för att avtacka Anders Eriksson för hans mångåriga arbete inom det nordiska samarbetet.

– Måste erkänna att jag blev så rörd så underläppen började darra. Det blev ett fint avslut, men saknaden efter riktigt duktiga medarbetare och vänner känns, säger Anders Eriksson.

”Ett gott samarbete”

Till Nya Åland framhåller Claes Håkansson att man haft ett gott samarbete och räknar därefter upp en rad frågor som ”tillväxtutskottet” haft på sin dagordning: hållbarhet och integration, arbetsmarknad, välfärd, ungdomar, transport och infrastruktur.

Ledstjärnan är de nordiska statsministrarnas vision om Norden som världens mest hållbara och integrerade region 2030.

Lämnar inget testamente

Enligt tidningen hann de tre herrarna även gå igenom utskottets årsberättelse för 2022.
– Det var viktigt för oss att få en genomgång av årets arbete tillsammans med Anders, säger Claes Håkansson.

Anders Eriksson säger att han inte lämnar något direkt ”testamente”.
– Jag har strävat efter att ge det nordiska samarbetet mer synlighet, och mer djup och spänst.

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!