sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Ålands Framtid toppar i gallup

Ålands Framtid 29.03.2021
Stödet för Ålands Framtid ökar med 3,7 procentenheter i den senaste mätningen i Åland gallup. Det ger ÅF ett stöd på 8,1 procent av ålänningarna och att partiet därmed ökar från ett till två mandat i lagtinget.
– Under pandemin har många ålänningar märkt att vi behöver kunna fatta besluten på Åland. Ålänningarna känner till vår vision. Vår lagtingsledamot har kommit med många bra förslag och även lyft många bra idéer i lagtinget och i Nordiska rådet, säger ÅF:s ordförande Peggy Eriksson.
Ålands Framtids ordförande Peggy Eriksson.

Hon tror att stödet för ökat självbestämmande för Åland ökar:
– Ja, vi tror på ett högre stöd för ÅF. Vi håller fast vid vår politik och för en konstruktiv debatt och vill utveckla Åland på samma sätt som andra autonomier i Norden.

Den stora förloraren i mars månads gallup är Centern. Skulle det vara val i dag hade partiet tappat två mandat i lagtinget.
– Någonting har uppenbarligen skadat Centerns förtroende, säger partiledaren Veronica Thörnroos till Ålandstidningen.
Jämfört med januari backar Centern med 6,1 procent, från 25,3 till 19,2 procent. Tappet gör att Centerns mandat rasar från nio i valet och åtta i januari, ner till rekordlåga sex om det hade varit val i dag.

I den senaste Åland gallup-mätningen deltog 377 personer. Bland regeringspartierna går Obunden samling och Ålands framtid starkt framåt, och landar på varsitt ytterligare mandat om det hade varit val i dag. Stödet för Obundna ökar med 2,3 procentenheter från 8,7 i januari till elva i mars. Ålands framtid uppnår hela 8,1 procent i stöd, vilket är en ökning på 3,7 procentenheter.

Moderaterna och Hållbart initiativ ökar marginellt med 0,2 procentenheter vardera.

(Källa: Ålandstidningen)

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!