sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Rolf Granlund (ÅF) till Ålands radio: Många kanske tycker vi ska kämpa vidare

Ålands Framtid 29.10.2019

(Från Ålands radios hemsida 29.10.2019)

Rolf Granlund i Mariehamn kan snart vara ensam om att representera Ålands Framtid bland de förtroendevalda på Åland, förutsatt att Anders Eriksson väljer centern även i kommunalpolitiken.

Partiordförande Pia Eriksson blev visserligen röstmagnet i Lumparland, men där är partipolitiken åsidosatt då samtliga kandidater ställde upp på en samarbetslista.

Ambition om samarbete

I Mariehamns stad gick dessutom Ålands framtid till val i ett valförbund med centern och obunden samling. Ambitionen var att partierna skulle fortsätta samarbetet även efter valet. Rolf Granlund säger att han utgår från att den ambitionen finns kvar.

Frågan är om Ålands framtid efter den här mariginaliseringen har drivkraften och attraktionskraften som krävs för att locka kandidater till nästa val, eller om partiet är på väg mot att återigen bli den tankesmedja som allt en gång började med.

Kämpa vidare

– Den frågan ska vi diskutera imorgon kväll inom partiet. Vi har ju de facto ett antal väljare som röstade på oss som kanske tycker att vi ska kämpa vidare, säger Rolf Granlund.

Lyssna på inslaget här:

https://alandsradio.ax/nyheter/granlund-snart-ensam-af

 

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!