sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

ÅF och Sam Palén skiljs i samförstånd

Ålands Framtid 21.08.2019

UPPDATERAD
Efter diskussion har styrelsen för Ålands Framtid och kandidaten Sam Palén beslutat att skiljas i samförstånd.
– Beslutet är gemensamt och lämnar inga ”hard feelings”, säger Sam Palén.

ÅF:s partistyrelse diskuterade igår kväll Sam ”Knatte” Paléns omdiskuterade inlägg på sin privata blogg där han bland annat använder tillmälen som ”tokkärringar” i sin kritik mot kommunreformen och regeringens senaste beslut kring kortrutten.

ÅF:s ordförande Pia Eriksson säger att beslutet sker i samförstånd med Sam ”Knatte” Palén.

– Även om ”Knatte” skriver detta på sin privata blogg spiller det över på partiet. Styrelsen är helt enig om att partiet inte accepterar ett sådant språkbruk och ställer sig inte heller bakom det antifeministiska budskapet i texten. Ålands Framtid välkomnar fler kvinnor in i politiken, säger partiordförande Pia Eriksson.

Saklig diskussion

Eriksson förklarar att hon haft en saklig diskussion med Palén där man i samförstånd kom fram till att han stiger av som kandidat för ÅF i höstens val.

Även Sam Palén framhåller att beslutet är gemensamt:

– Efter turbulensen kring mitt blogginlägg angående kortrutten och kommunreformen har jag i samråd med ÅF:s partistyrelse bestämt mig för att inte ställa upp som kandidat för Ålands Framtid och lämnar således partiet.

”Inga hard feelings”

– Vi hade en bra diskussion och kom fram till att mina åsikter skiljer sig lite för mycket från vad partiet kan stå för, även om jag inte anser att det aktuella inlägget på något sätt är antifeministiskt. Beslutet att gå skilda vägar är gemensamt och lämnar inga ”hard feelings”, säger Sam Palén.

Hör Pia Eriksson kommentera beslutet i Ålands radio här:

https://alandsradio.ax/nyheter/sam-palen-lamnar-alands-framtid

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!