sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Hopp för fler kvinnor i politiken!

Ålands Framtid

ÅF:s Kvinnolista jobbar för ett jämställt lagting
Det är syftet med Ålands Framtids Kvinnolista i höstens lagtings- och kommunalval. Med en lista bestående av endast kvinnliga kandidater vet den som röstar på oss att den rösten verkligen går till en kvinna, oberoende vilken av kandidaterna man röstar på. Det gör förhoppningsvis skillnad för att åstadkomma en mer jämställd parlamentarisk sammansättning efter valet i oktober.
Kvinnolistan för Ålands Framtid jobbar nu för att engagera så många kvinnor som möjligt. Som en del i det arbetet startar vi en egen sida på Facebook där kvinnor kan diskutera samhällsfrågor. Om vår målsättning ska bli verklighet måste vi kvinnor själva ta steget in i politiken. Med vår Facebook-sida hoppas vi att tröskeln ska bli lägre.
Forumet är givetvis öppen för alla oberoende av kön, ålder och partitillhörighet. Men vi hoppas förstås på att många, många kvinnor hittar dit och vill vara med.
Vi vill belysa frågeställningar som vi tycker att är intressanta, kontroversiella eller på annat sätt aktuella ur ett kvinnligt perspektiv och välkomnar alla att aktivt delta.
Ibland kan politik kännas avlägsen och främmande och steget för stort att ta, men på vår sida är det lätt att komma till tals och vi lyssnar på alla!
Gå in och gilla vår Facebook-sida, ”Kvinnolistan för Ålands Framtid”
Kvinnolistan för Ålands Framtid
Alexandra von SchantzBirgitta H ErikssonBirgitta JohanssonHanna SegerströmLisa GustavssoPeggy SmulterPia ErikssonUlla Johansson.

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!