sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Raljerande utspel utvecklar inte Åland

Ålands Framtid

För Ålands folk är det oroväckande hur företrädare för det åländska politiska etablissemanget försöker skyla sina egna tillkortakommanden genom att håna och förlöjliga Ålands Framtids beslut att stå upp för kommande generationer ålänningars rätt att bestämma över sig själva.
ÅF är det enda partiet som inte lämnat de bärande idéerna samtliga åländska partier enades n tar Barbro Sundback (S) i brist på argument till en raljant debatteknik i hopp att provocera och tillintetgöra sin motståndare. Men Sundback går bet och sällar sig till kören med lantrådet Camilla Gunell (S) och lantrådssuktaren Harry Jansson (C) med krav om att Ålands Framtid borde avgå från arbetet.
Oliktänkare till det etablerade etablissemanget behandlas uppenbarligen bäst genom uteslutning och förvisning? Lätt ironiskt kan man undra om det uppfyller ålänningarnas förväntningar på en regering som ska lotsa Åland in i framtiden. Knappast.
I en gemensam insändare anklagar moderaterna Roger Jansson och Danne Sundman Ålands Framtid för att med sin reservation ställa sig ”offside” i Ålandskommitténs fortsatta arbete. Att moderaterna mer än gärna kompromissar bort sin ideologi (om det nu finns någon!) för att vara med på spelplanen är välkänt och har gett tvångströjan en ny betydelse sedan M satte sig i regeringen under socialdemokratisk ledning.
Minst sagt märkligt blir det när M-ledamöterna anklagar Ålands Framtid för att ”koka soppa på en spik” då Axel Jonsson i sann demokratisk ordning reserverar sig mot ett förslag som allvarligt avviker från ÅF:s största hjärtefråga och tillika det enhälliga åländska kravet:En självstyrelse där lagtinget och Ålands folk beslutar om självstyrelsens framtida utveckling.
Vad är det politiskt korrekta alternativet? Att lägga sig redan innan matchen ens börjat?
För att återfå ålänningarnas förtroende för Ålands politiker krävs tydliga och uttalade politiska mål. Ålands Framtids vision är ett självständigt Åland, men… vägen dit måste ske i etapper genom ett successivt utökat självbestämmande i fas med allmänhetens förtroende och vilja.
Ålands Framtid vill och har en vision. Frågan som ålänningarna ställer sig är om något annat parti har det; en vision, och i så fall vilken?Vore minst sagt intressant att få den redovisad.
Ove Andersson (ÅF)
 .

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!