sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Rädda mjölkbönderna!

Ålands Framtid

Läser i ett pressmeddelande från ÅCA att mjölkpriserna till bönderna skall minskas, med så mycket som 11-12%! Det innebär för en större mjölkgård ca 30 000 euro i inkomstbortfall på ett år!
Ännu ett hårt slag rätt i nyllet! Hur länge ska bönderna orka. De jobbar hårt och har långa arbetsdagar men lönen för deras möda uteblir. När ”vanliga” företag går dåligt så avvecklar man men som jag tidigare påpekat så är valet att bli bonde inte bara ett yrkesval, det är en livsstil och det är inte lätt att lämna en livsstil sådär helt apropå när inkomsterna uteblir.
Det tar tid att avveckla en stor mjölkgård och risken är stor att bonden blir kvar med anläggningen som står tom och en stor skuld därtill. När ska politikerna inse att bönderna behövs och att de behöver hjälp NU för att klara av situationen.
I Sverige har vissa livsmedelsbutiker startat en kampanj för att hjälpa mjölkbönderna genom att lägga en krona på priset som oavkortat går till mjölkbönderna.
Jag tycker att vi på Åland kunde gör samma sak. Vem är med mig?
Hoppas att de åländska livsmedelsbutikerna är med och administrerar så att det lilla prispåslaget på 10-20 cent/l tillfaller mjölkbönderna.
Köp åländsk mjölk!

 
 
 
Pia Eriksson, Ålands Framtid.

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!