sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Nyheter från Ålands Framtid

Ålands Framtid

Äntligen! Tredje gången gillt.
Det kan man säga om vårt senaste Nyhetsbrev som har varit minst sagt struligt att få ut i begriplig form till våra prenumeranter.Till sist hittade vår leverantör felet: en bugg i systmet som plötsligt hade vaknat och ställde till oreda. Nu är buggen borta – förhoppningsvis för alltid.
Vi ber alla våra läsare om överseende.
Ove Andersson, partisekreterare

Nyhetsbrevnr 2/2014

Partiledardebatt omjobben på måndag
Näringslivs- och sysselsättningspolitiken står i fokus då Ålands Framtid arrangerar sin traditionella partiledardebatt måndagen den 3 november kl 19.00 i lagtingets auditorium.Ålands näringslivs VD Anders Ekström inleder innan debatten tar vid under ledning av moderator Daniel Dahlén, VD för Ålcom.Alla hjärtligt välkomna!

Partiledarna debatterar på måndag.

Nordisk förbundsstat
Gå vidare med tanken på en nordisk förbundsstat.Det föreslår Anders Eriksson (ÅF) med flera i ett initiativ till Nordiska rådet. Inom det noriska samarbetet pågår redan ett arbete med att riva gränshinder.– Den optimala lösningen på detta är en förbundsstat, sägs det i förslaget.Under Nordiska rådets session i Stockholm tidigare i veckan behandlades även Anders Eriksson förslag om ännu friare rörlighet inom Norden.

Säkra Vårdö-trafiken
Trafiken till och från Vårdö ska säkras under hela byggtiden. Och den kommande bron ska uppfylla alla moderna krav på säkerhet och maxvikter.Det är förutsättningarna för Ålands Framtids beslut att förordra en renovering av Vårdöbron. I dag saknas tillräckliga undersökningar som dömer ut nuvarande brofundament.– I det läget vore det oansvarigt att lägga ut 10 miljoner euro på en ny bro om det går att renovera för 5, säger Brage Eklund (ÅF).

Kalender

Dags för After Work
Fredagen den 14 november är det åter dags för vårt populära After Work. Vi träffas på Indigo kl 17 och snackar om aktuella frågor över en god bit mat. Anmäl er till: [email protected]

ÅF på Godbymässan
Ålands Framtid är med där det händer. Därför deltar vi givietvis även i årets Godbymässa den 15-16 november. Boka in datumet redan nu. Mer info inom kort.

Medlemsavgiften
Kom ihåg att betala medlemsavgiften för 2014. Det gör ni genom att sätta in 5 € på konto: ÅAB, FI84 6601 0001 1698 20. Tack!

minoriteter för självständighet
”Europeiska autonomier på väg mot självständighet” var rubriken för det internationella seminarium som Ålands Framtid förra veckan arrangerade tillsammans med bl a European Free Alliance (EFA). Günther Dauwen, direktör för EFA, redogjorde för partiets arbete med att lyfta fram de europeiska minoriteternas rätt inom EU.Elisabet Nebreda berättade om den förestående folkomröstningen om självständighet för Katalonien:– Även om centralmakten i Madrid på förhand ogiltigförklarat omröstningen stoppar det inte oss från att i förlängningen utropa Katalonien självständigt från Spanien.Även på Färöarna växer självständighetsrörelsen. Den färiske delegaten Högni Hoydal (bilden) ser parlamentsvalet nästa höst som avgörande för vilken väg färingarna väljer.ÅSUB:s avgående chef Bjarne Lindström sammanfattade seminariet med:– Att den stora självständighetsrörelsen saknas på Åland beror på att ålänningarna inte tror på sig själva och sin egen förmåga.Det vill Ålands Framtid ändra på…

.

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!