sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

ÅF stöder presidentkandidat i Rumänien

Ålands Framtid

ÅF:s vice ordförande Rolf Granlund var förra veckan, tillsammans med EFA:s politiska rådgivare Eva Bidania, i Transylvanien för att ge sitt stöd till presidentkandidat Szilàgyi Zsolt.
Zsolt, som företräder Ungerska folkets parti, går till val på att demokratisera och decentralisera landet, implementera mänskliga rättigheter och skapa drägligare förutsättningar för landets minoriteter.
– Trots att Rumänien är medlem i EU lyser fortfarande bristen på demokrati och mänskliga rättigheter med sin frånvaro. Rumänien tillåts ha en lag som kräver att en minoritet ska ha en andel över 20 % av befolkningen i ett område för att få service på sitt modersmål, säger Rolf Granlund. Den största minoriteten i Rumänien är ungrare som utgör 6,7 % av befolkningen. Dessa bor i huvudsak bor i Székelyland i östra Transylvanien.
European Free Alliance (EFA) är ett europeiskt politiskt parti, erkänt av EU, som har som målsättning att EU skall vara folkens Europa, inte staternas. – EFA står för solidaritet mellan folk, språk och kulturer, försvarar och bevakar den språkliga och kulturella mångfalden inom EU som ett demokratiskt fundament för det enade Europa, förklarar Granlund.
EFA har 40 stödpartier i 17 av EU:s medlemsländer med mer än 200 valda representanter på europeisk, nationell och regional nivå. Tillsammans representerar dessa 25 olika språk..

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!