sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

Anders Eriksson ny vice ordförande för Mittengruppen i Nordiska rådet

Ålands Framtid

Från Mittengruppens möte i Tammerfors, Finland 22-23 september 2014:
Arto Pirttilahti ny ordförande, Anders Eriksson ny vice
På Mittengruppens möte i Tammerfors den 22 september 2014 valdes Arto Pirttilahti, finsk riksdagsledamot för Centerpartiet, som ny ordförande. Som vice ordförande valdes Ålands landstingsledamot Anders Eriksson, Ålands Framtid (bilden).
Läs mer: http://mittengruppen.org/arto-pirttilahti-valdes-till-mittengruppens-nya-ordforande/
Harmoniseringen av spelregler för förnyelsebar energi
Mittengruppen gläder sig över att den första diskussionen för att harmonisera spelreglerna för förnyelsebar energi visat på en delat positiv attityd i Nordiska Rådet. Prognoser visar på stark ökning av vindkraftens andel av den nationella produktionen av elektricitet i Sverige och Danmark under de kommande fem åren, medan Finland och Norge inte kommer öka märkbart sin kvot av vindkraft under perioden.
Läs mer: http://mittengruppen.org/harmoniseringen-av-spelregler-for-fornyelsebar-energi-diskuteras-i-nordiska-radet/
Gränslöst nordiskt sjukvårdsområde
Majoriteten av Nordiska rådets välfärdsutskott har godkänt medlemsförslag om gränslös nordisk sjukvård. Att arrangera sjukvård för sina medborgare är en massiv utmaning för de nordiska länderna.
Läs mer: http://mittengruppen.org/granslost-nordiskt-sjukvardsomrade/
Skriftlig fråga till Ministerrådet
Vid Nordiska rådets möte i Tammerfors presenterade Bo Könberg för Mittengruppen sitt utredningsförslag om ett framtida nordiskt samarbete inom hälso- och sjukvården. Mittengruppen anser det angeläget att förslagen förverkligas och lämnar en skriftlig fråga till ministerrådet.
Läs mer: http://mittengruppen.org/skriftlig-fraga-till-ministerradet-om-framtidens-nordiska-samarbete-inom-halso-och-sjukvarden/.

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!