sv en

Nyheter

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!

ÅF på besök i Friesland

Ålands Framtid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ålands Framtid, den här gången personifierat av Roffe och undertecknad besökte Friesland i Nederländerna för att delta på European Free Alliances årskongress. På mötet deltog 150 personer från 37 politiska partier från hela Europa, som tillsammans strävar efter ökat självbestämmande för minoriteter och regioner.

Av 15 initiativ som behandlades och godkändes var det tre som var av särskilt intresse för Åland;

Att i samklang med EU:s strävan utvidga det ekonomiska inflytandet för små lagstiftande regioner. Detta skulle enligt forskningen öka det ekonomiska ansvarstagandet och leda till större tillväxt i Europa och samtidigt vara ett sätt att tackla den ekonomiska krisen.

Att med stöd av EU-rätten välkomna och stöda pågående självständighetsprocesser inom EU, där nya medlemsstater kan uppstå ur de nuvarande medlemsländerna. Flera nationer, däribland Skottland, närmar sig redan folkomröstning om självständighet.

Ålands Framtids motion om att EU vid framtida reformer av momsdirektivet tillåter medlemsstaterna att undanta ideella föreningar från att redovisa moms.

– Vi fick med oss en hel del nyttig information om vad som är på gång i de övriga regionerna i Europa, säger Roffe och summerar helgen.

 
.

Tillbaka

Kalender

Tyvärr finns det inte något evenemag just nu, kika tillbaka inom kort!